Juni chipmaand

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd om de illegale hondenhandel tegen te gaan. Voor katten is het nog niet verplicht (tenzij uw met uw kat naar het buitenland gaat) om ze te chippen en registreren, maar wel verstandig! Want ieder jaar weer raken veel dieren zoek, nadat ze ontsnapt zijn. Gelukkig worden deze dieren ook vaak weer gevonden. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje, is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn.
Door een chip kunnen huiskatten daarnaast onderscheiden worden van zwerfkatten.

Ieder jaar wordt in juni extra landelijke aandacht gevestigd op het belang van chippen en registeren. Nu denkt u misschien: ‘Waarom juni?’. Er is bewust gekozen voor juni, omdat de vakantieperiode er aan komt. Tijdens de vakantieperiode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

Laat daarom nu uw dier chippen als dit nog niet gebeurd is! De hele maand juni krijgt u 15% korting.

Nieuw: de thermochip

Naast de normale chips zijn er nu ook thermochips verkrijgbaar voor katten. De lichaamstemperatuur kan dan digitaal worden uitgelezen, waardoor veel ongemak en stress bij het lichamelijk onderzoek voorkomen kan worden. Vraag ernaar bij de dierenarts!

Is uw huisdier al gechipt? Dan is het verstandig om de registratie te controleren! Dit kan op chipnummer.nl
Op deze website kunt u het chipnummer van uw huisdier invoeren en de gegevens controleren.